Chci být lepší a ještě lepší, až budu opravdovým křesťanem

Přijímání vkleče

15. 12. 2010 8:49
Rubrika: Nezařazené

Vlastně by to mělo být samozřejmostí. Když byl u nás na návštěvě Svatý Otec, bylo jasně řečeno, že ti, kdo budou přijímat u něho, mají tak činit vkleče, neboť tak si to papež přeje. A přání Svatého Otce by pro nás snad mělo být něčím závazným a přijímat vkleče bychom měli všichni a při každé Mši svaté.

Ale - co se nestalo. Svatý Otec odcestoval a my jsme se vrátili k tomu svému starému "dobrému" přijímání ve stoje nebo dokonce na ruku. A zase jsme si našli ty naše osvědčené výmluvy typu "nezáleží. jak přijímáš, ale co přitom cítíš" atd. Zkrátka - Bůh je vysoko a Řím daleko. My si to budeme dělat po svém, tak, jak jsme to dělali vždycky, hlavně se nijak neodlišovat od většiny - a většina přijímá ve stoje, tak co...

Jen nevím, kde zůstalo to přání Svatého Otce... A bereme vůbec Svatého Otce vážně, když tak sebevědomě ignorujeme jeho přání?

Zobrazeno 1428×

Komentáře

solipso

Jistě, máte pravdu. Jestli papež proti přijímmání na ruku nic nemá, a přijímání v kleče je pro něj jen "signál", pak opravdu nemá smysl ohánět se papežem. Za svůj jelimansky optimistický nápad s jeho výchovou se omlouvám. Musíme čekat a modlit se o zbožného katolického papeže. Pán Bůh nás jistě neopustí.

Ancila

Ach, ach bratří. Myslím, že není potřeba "čekat a modlit se o zbožného katolického papeže". Myslím, že stačí děkovat Bohu za toho kterého máme. Byl přece zvolen představiteli Církve pod vedením Duchem Svatým, že"...

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio