Chci být lepší a ještě lepší, až budu opravdovým křesťanem

KORONAVIROVÉ VYZNÁNÍ VÍRY

22. 3. 2020 15:07
Rubrika: Nezařazené

českých a moravských biskupů: 
 

 

1   Nejcennější, co máme, je zdraví a pozemský život. S Bohem a jeho všemohoucností správný katolík nepočítá. Náboženství je pouze nepodstatným podpůrným prostředkem, abychom si své tělesné blaho a bezstarostný život pojistili pro případ, že by nějaký Bůh přece jen existoval.   
 


 

 

2   Nejhorší, co nás může potkat, je nemoc a smrt. V časech epidemie tudíž musí jít náboženství i veškerá morálka stranou. Je nejen dovolené, ale přímo přikázané vylévat z kropenek svěcenou vodu, zneuctívat Eucharistii podáváním na ruku a pokud to nařídí státní moc, zakázat slavení Mše svaté.

 

3   Pokud vůbec nějaký Bůh existuje, pak je k nám milosrdný a shovívavý. Názor, že coronavirus je Božím trestem za naše hříchy, je ničím nepodložený výmysl některých pomýlených lefebvristických pseudokřesťanů, kteří zaspali II. vatikánský koncil.

 

4   Bůh (pokud je) nám vždy všechno odpouští. Tvrzení, že homosňatky, pornografie, sexuální výchova na školách a divadelní hry, urážející Spasitele, jsou hříchy volající do nebe, je možno považovat za šíření poplašné antikoncilní zprávy.

 

5   Pokud se občas v evangeliích píše o umrtvování tělesných žádostí, či dokonce věčných trestech v pekle, je to třeba chápat jako dobově a kulturně podmíněný názor, dnes již dávno překonaný. 

 

6   Je sice pravda, že dříve se katoličtí kněží v dobách pandemií chovali jinak, než je tomu dnes, ale i v tomto ohledu se časy naštěstí změnily. Uvědomělý kněz dneška dobře ví, že nejdůležitější je dodržování hygieny a proto mezi své ovečky nechodí, aby se nenakazil. 

 

7   Příkazy státní moci je třeba dodržovat za každou cenu. Katolík, který si zapomene vzít roušku, se dopouští smrtelného hříchu a kdyby existovalo peklo, přijde do něho.     

 

8   Mše, zpovědi, pomazání nemocných a jiné tzv. „svátosti“ se až do odvolání ruší. Umírající se ponechají svému osudu, Bůh (pokud nějaký existuje) se už o ně postará.

 

9   Času karantény je možno využít k ekologickým pobožnostem za odpuštění všeho, čím jsme se provinili proti Matce Zemi.

 

10   Plnomocné odpustky získá každý, kdo napíše Františkovi, aby příštím českým primasem jmenoval plukovníka Holuba.

Zobrazeno 322×

Komentáře

dromedar

contra "zpovědi, pomazání nemocných ... se ... ruší, umírající se ponechají svému osudu"
https://www.cirkev.cz/cs/aktuality/200316slovo-ke-krizovemu-opatreni-vlady-ceske-republiky-z-15-brezna-2020

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio