Chci být lepší a ještě lepší, až budu opravdovým křesťanem

Tomáš Halík vs. Karel Gott?

7. 10. 2019 17:59
Rubrika: Nezařazené

„Projevit úctu k uměleckému talentu zemřelého je jedna věc, šílený a nevkusný nápad s národním pohřbem v katedrále věc druhá. V tomto pokusu o mýtizaci hvězdy normalizačního zábavního průmyslu jde nejenom o projev naprosté devalvace hodnot a morální kýč, nýbrž i o politicky účelovou interpretaci našich moderních dějin a také o další pokus zatáhnout náboženské a církevní symboly do politiky zemanovsko-babišovského populismu.“   (Tomáš Halík)


 

Tomáši, nezdá se ti, že vidíš třísku v oku Karla Gotta, trám ve svém vlastním ale nevidíš? Abych se tě však zeptal konkrétně – co jsi dělal za komunistického režimu ty? Víš, vzpomínám si na jeden pokleslý normalizační film (tuším z roku 1983), v němž se divákům představuješ v roli socialistického psychologa, píšícího kádrové posudky na své pacienty. Proč máš potřebu v tomto posuzování svých bližních pokračovat i dnes, navíc v souvislosti s člověkem, který toho pro naši zemi udělal mnohem víc, než ty? 

Karel Gott za normalizace krásně zpíval, ty jsi blbě hrál. Přesto se dnes pasuješ do role arbitra, majícího právo rozhodovat o tom, zda se ten či onen člověk choval za minulého režimu dobře či špatně. Karel tenkrát nesloužil komunistické moci, ale rozdával radost svými písněmi – navíc mnoha pronásledovaným lidem nezištně pomohl.

Jediné vysvětlení tvé nenávisti vůči zemřelému vidím v tom, že Karel Gott v posledních letech svého života velmi dobře pochopil, co z naší krásné země chtějí udělat všichni ti tzv. „liberální demokraté“ (jejichž hlásnou troubou je jistý Tomáš Halík) a že se nebál na jejich pikle upozorňovat...

Zobrazeno 849×

Komentáře

RealToltekDzehenuti

Pan Halík o sobě akorát potvrdil to, že není v žádném případě boží kněz.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Rozhodně bych Mons. Tomáše Halíka neodsuzoval, je to kněz i se svými slabostmi. Co vím já, tak Karel Gott zpíval i pro církev a k církvi se hlásil, správně má katolický pohřeb a pohřeb se státními poctami jako takový.

Co se týče humbuku kolem toho, to dělá náš soudruh prezident, který je přece zodpovědný za prestiž státu navenek a tuto roli vykonává jednoznačně naprosto špatně, zvláště když navrhuje nesmyslné věci, které by nenapadly ani malé dítě. Nicméně respektuji jej, co se dá dělat. Mons. Tomáš Halík jako kněz je zodpovědný za spásu duší a snad si této zodpovědnosti hledí, ve věci pohřbu + Karla Gotta je momentálně na omylu, měl by respektovat autoritu svého biskupa a věřím, že se to nějak ke cti a slávě Boží srovná. A náš prezident se snad srovná taky, když za něj přidáme modlitbu.

spitfire

Ta citace je takový Halíkovský dort. Halík tam naházel všechno co měl ve špajzu a v lednici...a nedivím se, že je některým z toho trochu od žaludku ouvej.

Přitom mohl Halík být tvůrčí a udělat si z mnoha zastánců nezápalné oběti Karla Gotta legraci.

Vždyť podle všech konspiračních pravidel (některým prý Gott sám naslouchal) by nebylo možné, aby Gott dosáhl takového úspěchu bez toho, aby nebyl členem zednářské lóže, či alespoň v nějakém spolku iluminátů. Dnes se pro tyto zájmové kroužky používá souhrnný moderní termín: deep state. O roli ďábla v těchto teoriích netřeba nic dodávat.

Samozřejmě, že existuje i alternativní závěr. Gott byl členem deep state, ale prohlédl a vystoupil a byl zlikvidován, protože věděl příliš mnoho.*

spitfire

*Ve složce, kterou si na něj deep state vedl, měl napsáno:
Pozor, mohl by začít zpívat!

Dáška Mojžíšová

Nechutný komentář (dle trefného přirovnání spitfira a lá "dort") Halíka k této věci je jedna věc, ale co mě opravdu odrovnalo je tento nicneříkající zbytečný rozhovor, který bych pro sebe pracovně nazvala spíše mimořadnou estrádou..
https://video.aktualne.cz/dvtv/ze-slavnych-lidi-popkultury-bychom-nemeli-delat-svetce-takov/r~70ceb312e6d311e9b259ac1f6b220ee8/?fbclid=IwAR2jOLSZVh3Tvl-oRSOxaPrljnrmucNJqbPt9jnMw1iBtbzHnvAKKqsnCkg

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Inu právě proto by měl mít katolický pohřeb, protože Karel Gott nebyl svatý. Tam není řečeno nic špatně ani neuctivě.

Dáška Mojžíšová

Aha. A to je asi to hlavní, že, když někdo zemře? Jestli byl svatý?? Nemá se na zemřelé vzpomínat v dobrém? Tak jestli vám přijde v pohodě zdůrazňování toho, že to nebyl žádný světec, katolickým knězem a s pokrytecky paradoxním omíláním "pronikavého Božího pohledu", maje přitom totální sociálně-humánní zatmění, tak asi nemám co dodat..

RealToltekDzehenuti

Tomáš Halík jako kněz je zodpovědný za spásu duší ……… dobrej fór. Halík je antikristův slouha a duše vede do věčného pekla kde na něj čeká jeho pán.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Ne, nikdo není svatý a právě proto potřebuje křesťanský pohřeb a to je z toho rozhovoru znát. Tedy je dobře a správně, že bude mít křesťanský pohřeb se státními poctami. To tam M.O. Vácha moc krát říkal a musel se opakovat, protože protistrana ukázala, že neví, co je to státní a církevní pohřeb. Proto také rozlišení, že státní pohřeb je v kompetenci vlády a o církevním pohřbu správně rozhodl správný biskup a sám se ho ujal. Co se týče Mons. Tomáše Halíka, ten v tom nehraje žádnou roli, akorát trochu v tom učinil zmatek.

Navíc berme, co potřebuje zemřelý: odpustit hříchy - to tam taky zaznělo a velmi výrazně. A slávu Karlu Gottovi nikdo neupírá, jeho kvality nebyly popřeny, i když dělal jako každý člověk své lidské chyby. To, že nebyl světec tam zaznělo jen jednou jako všeobecná pravda.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Tedy berme to tak, že v sobotu se bude modlit celý národ za + Karla Gotta.

Že náš prezident neumí pietu za zemřelé je věc druhá. Je zde vidět, že prezidentská kancelář si s tím neumí poradit tak, aby byla zachována úcta k zemřelému a soukromí rodiny.

RealToltekDzehenuti

Náš president se zachoval správně. Karel mohl mít klidně i státní pohřeb ale to by "kavárna" nepřežila protože by se ukázalo, že tam přišlo 100x více než na V.Havla, kterému tak usilovně budovali kult.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Státní pohřeb podle protokolu byl od počátku nesmysl a jestli se v tom pan prezident nevyzná, tak neměl dělat prezidenta, to už jsem x krát psal.

Zda bude mít 100x víc lidí, než Václav Havel - Bohu díky za to, ale to by republika musela mít více obyvatel. Václav Havel měl po celé republice zaplněná náměstí.

Co se týče pohřbu současného prezidenta, v tom už mám teď jasno, i když, pokud věda dostatečně pokročí, dojde k k tomu třeba cca za 40 let nebo rovnou nebude muset umírat, ale to nechme na lékařích, co se jim podaří a Božímu plánu.

Memento mori platí pro každého a nevíme, kdy se to bude týkat zrovna nás.

Ale Zeman jako prezident má nárok na státní pohřeb a bude-li si přát i křesťanský, církví odmítnut zřejmě nebude, pokud se z něj nestane veřejný hříšník, což není pravděpodobné.

RealToltekDzehenuti

V.H měl v Praze na pohřbu 10.000. U nás na náměstí bylo tak 10 lidí....ale když to propaganda prezentuje jako plné náměstí proč ne :). Jisté je jedno, náš národ je +- rozdělen na dva tábory a nenávist stoupá pod záštitou pravdy a lásky ale ne té Boží.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Myslím, že už se to pomalu ani neřeší, pozítří bude pohřeb. V 11:00 se budeme společně modlit. Už se těším.

spitfire

Obrovský tyjátr.

Rozumím chování fanoušků, protože je to přiznaný fanatismus. Milují svůj idol.
Zatímco někteří jiní na smrti Gotta parazitují jako náhražce, kdy jím slouží jen ke srovnávání (Gott vs Havel, atp.).

Dáška Mojžíšová

Duka svou promluvou na jeho pohřbu mnohonásobně převýšil to, co Halík a Vácha pokaňhali a řekl vše, co bylo třeba. Díky Bohu za to.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Ano, Dominik Duka hovořil velice hezky. Co se týče M. Váchy, ten neříkal v té reportáži nic špatného a řekl bych, že byl na správné straně, jen se snažil vysvětlit Halíkův postoj.

Dominik Duka neřekl jediné slovo navíc ani špatně, vycházelo to z jeho srdce, jako by mluvil za celý národ, je to kardinál na svém místě.

Nejvíc jsem se fakt těšil, že národ se bude modlit a ČT to udělala velmi pěkně, že před obřadem udělala užitečný rozhovor i s hlavním ceremonářem a vůbec bylo to opravdu důstojné rozloučení.

Sice Václav Havel měl mnohonásobně více koncelebrujících kněží (u Gotta byli jen dva) a biskupů, ale to není třeba srovnávat.

Jak správně podotkl ceremonář - církev vypravuje každému stejně důstojný pohřeb aneb pohřební liturgie je krásným bohatstvím katolické církve.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

A co se týče pana prezidenta, kdykoli byl v záběru, měl pořád stejnou tvář, byl tam jako mimo, ale s ohledem na jeho zdraví, se nakonec účastnil jakž takž důstojně, ale stejně platí, že po pohřbu Gotta bychom mohli začít modlitbu za nového prezidenta, aby do tří let jsme měli konečně někoho, kdo je alespoň tak schopný, jako sv. Václav nebo Karel IV. Náš současný prezident totiž není schopný a důstojný vládce pro naši zemi.

spitfire

Co se týká projevu Dominika Duky, tak mě u křesťanů vždycky překvapí ta míra pohanství. Fanoušci mají idol, ale Duka tu prezentoval modlu Gotta, nikoli člověka Gotta.

Vojtěch Hýbl (VVRH)

To je jedno, kázal hezky.

spitfire

"Gottovy ostatky byly převezeny ke zpopelnění do krematoria."

Škoda, mohla to být pěkná hororová instalace, kdyby se podařilo ukrást mrtvolu (Gott) a pověsit jí na Čapím hnízdě.

Zobrazit 21 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio